Δρ. Μιχαήλ Κ. Βικελής - Νευρολόγος, MSc, PhD - Αρχική

Ο Δρ. Μιχαήλ Κ. Βικελής είναι Νευρολόγος.

Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της νευρολογίας στην Αθήνα.
 
Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα Κεφαλαλγιών στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών Master of Science in Headache Medicine. Στη συνέχεια εκπόνησε Διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, την οποία ολοκλήρωσε με βαθμό "Άριστα". 
 
Διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο Κεφαλαλγίας στη Γλυφάδα Αττικής (Λαζαράκη 8, τηλ κέντρο 2109681760), ενώ εξετάζει ασθενείς και στην Αγία Παρασκευή (Μεσογείων 402) και συνεργάζεται με μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο.
 
Είναι Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος (www.kefalalgies.gr). Επίσης, είναι τ. Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας της Α' Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και της Κλινικής Στοματοπροσωπικού Πόνου της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνώνενώ έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο Κέντρο Κεφαλαλγίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». 
 
Είναι ιδρυτικό μέλος του Κλάδου Κεφαλαλγίας της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, τ. Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας, τ. Εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας στην European Headache Federation και τακτικό μέλος στην Επιτροπή Εκπαίδευσης της International Headache Society, μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και της Επιτροπής Δημοσιεύσεων της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και μέλος του Cluster Headache Study Interest Group της International Headache Society.
 
Στα ιδιαίτερα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσεως, η αθροιστική κεφαλαλγία, η νευραλγία τριδύμου  και άλλοι πονοκέφαλοι. Ενασχόληση σε κλινικό επίπεδο (συμμετοχή σε ειδικά ιατρεία κεφαλαλγίας νοσοκομείων, λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου) και σε ερευνητικό επίπεδο (μέλος διεθνών και εθνικών ερευνητικών ομάδων). Έχει την επιστημονική επιμέλεια του ενημερωτικού ιστότοπου για τον πονοκέφαλο τις κεφαλαλγίες (Headaches.gr).
 
Η θεραπευτική αντιμετώπιση που γίνεται στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας μπορεί να περιλαμβάνει, ανάλογα με την περίπτωση, φαρμακευτική θεραπεία, αλλά και νεότερες μεθόδους, όπως η χορήγηση Botox για την ημικρανία, οι αποκλεισμοί των ινιακών νεύρων, η χρήση ιατρικών συσκευών όπως η συσκευή Cefaly, αλλά και η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και φυτικών σκευασμάτων, όπως αυτά προτείνονται από διεθνείς επιστημονικές εταιρείες. Επιπροσθέτως, μέσω διεθνών συνεργασιών και συμμετοχής του ιατρού ως ερευνητή σε προγράμματα κλινικών μελετών, είναι δυνατή η συμμετοχή σε κλινικές μελέτες και η πρόσβαση σε νέες, πρωτοποριακές θεραπείες, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα κατά της ημικρανίας.
 
Έχει συγγράψει περισσότερα από 45 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά ιατρικά περιοδικά, 17 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά συγγράμματα και περισσότερα από 30 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά. Έχει προσκληθεί και έχει δώσει περισσότερες από 140 διαλέξεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια.
 
Επίσης, έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την ενημέρωση του κοινού, συμμετέχοντας σε δράσεις του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγίας Ελλάδος, ως προσκεκλημένος ομιλητής, αλλά και δίνοντας ομιλίες, γράφοντας άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές (δείτε σχετικά στο Youtube).
 
 

Ιατρείο Κεφαλαλγίας

Λαζαράκη 8 Γλυφάδα 
Μεσογείων 402 Αγ.Παρασκευή

Τηλ. Κέντρο: 210 9681760
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σκοπός του headaches.gr είναι η παροχή γνώσεων για τους πονοκεφάλους με τρόπο απλό και κατανοητό για όλους και όχι η παροχή εξειδικευμένων και δυσνόητων ιατρικών πληροφοριών.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.