Εκπαιδευτικό Σχολείο της European Academy of Neurology

Γράφει ο: Δρ. Μιχάλης Βικελής, Νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD

Το εκπαιδευτικό φθινοπωρικό σχολείο της European Academy of Neurology έγινε για το 2019 στην Ελλάδα και το παρακολούθησαν 60 νέοι νευρολόγοι, προερχόμενοι από 23 χώρες της Ευρώπης- και όχι μόνο.

Η εκπαιδευτική διαδικασία ήταν άψογη, σχεδιασμένη να προσελκύει την ενεργό συμμετοχή. Η τρίτη ημέρα του σχολείου ήταν εξ' ολοκλήρου αφιερωμένη στις κεφαλαλγίες, κάτι που δείχνει πως το θέμα αυτό θεωρείται πλέον διεθνώς από τα πιο σημαντικά νευρολογικά θέματα.

Την ημέρα αυτή, παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα "Headache as an emergency" (Επείγουσες κεφαλαλγίες) και "The journey of headache patients" (Το ταξίδι των ασθενών με κεφαλαλγία). Στην διάλεξη αυτή συμμετείχε και ο κ. Κωνσταντίνος Μπίλιας, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος.

Στο κάτω τμήμα της φωτογραφίας στα δεξιά, οι ομιλητές σε θέματα κεφαλαλγίας. Από αριστερά προς τα δεξιά, Δρ. Μιχάλης Βικελής από Αθήνα, καθηγητής Stefan Evers από Münster Γερμανίας και καθηγήτρια Patricia Pozo-Rosich από Βαρκελώνη Ισπανίας. Στο άνω μέρος της φωτογραφίας στα αριστερά, Δρ. Μ. Βικελής και κ. Κωνσταντίνος Μπίλιας στη διάλεξη τους. 

Πολλά συγχαρητήρια στην Δρ. Μαρία Σταμέλου, Καθηγήτρια Νευρολογίας με εξειδίκευση στις εξωπυραμιδικές παθήσεις και Co-Chair της Ethics and Quality Task Force της European Aademy of Neurology, που ήταν η διοργανώτρια της εκπαιδευτικής αυτής δραστηριότητας.

Ιατρείο Κεφαλαλγίας

Λαζαράκη 8 Γλυφάδα 
Μεσογείων 402 Αγ.Παρασκευή

Τηλ. Κέντρο: 210 9681760
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σκοπός του headaches.gr είναι η παροχή γνώσεων για τους πονοκεφάλους με τρόπο απλό και κατανοητό για όλους και όχι η παροχή εξειδικευμένων και δυσνόητων ιατρικών πληροφοριών.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.